دانستی های خودرو

برق پشت آمپر میاد ولی ماشین استارت نمیخوره

برق پشت آمپر میاد ولی ماشین استارت نمیخوره

آیا برای شما تا به حال پیش آمده است که برق پشت آمپر میاد ولی ماشین استارت نمیخوره و یا در فصل زمستان به استارت نخوردن ماشین در هوای سرد برخورده اید؟ عواملی مثل باتری ماشین، قفل شدن موتور، مشکل در استارت، پمپ بنزین خودرو و… می توانند عامل این مشکل باشند.

علت برق پشت آمپر میاد ولی ماشین استارت نمیخوره

وقتی که برق پشت آمپر میاد ولی ماشین استارت نمیخوره باید چک شود تا متوجه شوید مشکل از کدام یک از موارد زیر می باشد:

  1. باتری ماشین
  2. قفل شدن موتور
  3. مشکل در استارت
  4. پمپ بنزین خودرو
  5. کثیف بودن فیلتر سوخت
  6. خالی بودن باک بنزین
  7. فیوز پمپ
  8. خراب بودن دینام
  9. رله ها
  10. کوئل
  11. سنسور ها
  12. تسمه تایم
  13. کامپیوتر ECU
  14. سوئیچ اینرسی
  15. ایموبیلایزر
  16. شل بودن بست باتری

باتری ماشین

اگر استارت می زنید و صدایی نمی شنوید می تواند ناشی از عدم برق در ماشین باشد اما اگر صدای استارت می آید می توانید باتری را از لیست کنار بگذارید.

قفل شدن موتور

یکی از دلایلی که برق پشت آمپر میاد ولی ماشین استارت نمیخوره می تواند قفل شدن موتور باشد. چگونه متوجه این مشکل بشویم؟ ابتدا دنده را در وضعیت پنج بگذارید، سپس ماشین را هل دهید. اگر خودرو حرکت نکرد می تواند نشان از قفل شدن موتور باشد؛ اما اگر حرکت کرد و هنگام استارت زدن از موتور صدایی شنیده شد جای نگرانی برای این بخش ماشین نیست.

مشکل در استارت

مشکل در استارت

 اگر سوییچ را چرخاندید و صدایی نشنید یعنی امکان دارد فیوز آن سوخته باشد و استارت نخورد. اما اگر صدای آن را شنید سراغ بقیه بخش های ماشین بروید.

پمپ بنزین خودرو

نقش پمپ بنزین، انتقال سوخت به موتور است و اگر به  خوبی کار نکند و یا به مشکل بر بخورد نمی تواند برق کافی را برای تامین سوخت به موتور برساند و  باعث روشن نشدن خودرو می شود. این مشکل معمولا در ماشین های انژکتوری بیشتر رخ می دهد.

کثیف بودن فیلتر سوخت

فیلتر سوخت باعث می شود تا ذرات و ناخالصی های بنزین وارد موتور نشوند. این قطعه بعد از مدتی کثیف می شود و نمی گذارد تا سوخت کافی به موتور برسد و باید تعویض شود. اگر FILTER کثیف باشد اجازه رسانایی سوخت به موتور را نمی دهد و ماشین استارت نمی خورد.

خالی بودن باک بنزین

خالی بودن باک بنزین 

گاهی اوقات ممکن است راننده فراموش کند و حواسش به آمپر بنزین نباشد. به همین دلیل هنگام تمام شدن بنزین ماشین استارت نمی خورد.

فیوز پمپ

اگر برق پشت آمپر میاد ولی ماشین استارت نمیخوره می تواند از سوختن فیوز پمپ بنزین باشد که بسیار قابل توجه است.

خراب بودن دینام

دینام وظیفه شارژ باتری خود و بقیه قطعات در حین کار کرد موتور را دارد. اگر این قطعه به خوبی کار نکند از حرکت ماشین جلوگیری خواهد شد.

رله ها

رله ها وظیفه کنترل جریان الکتریکی ماشین را بر عهده دارند. خراب شدن رله ها می تواند باعث شود که شما ببینید برق پشت آمپر میاد ولی ماشین استارت نمیخوره.

کوئل

این قطعه با جرقه زدن باعث اشتغال سوخت ماشین می شود. اگر کوئل ها معیوب و فرسوده شده باشند دیگر موتور نمی تواند سوخت را بسوزاند.

سنسور ها

در سیستم خودرو سنسورهای مختلفی مانند دور موتور، دمای آب، مپ و غیره وجود دارد. اگر یکی از آن ها به مشکل بر بخورد ماشین نمی تواند استارت بزند.

تسمه تایم

یکی از مشکلات جدی خودرو، خراب شدن تسمه تایم است و می تواند به سوپاپ ها و سلامت موتور ضربه بزند.

کامپیوتر

کامپیوتر

اگر برق پشت آمپر میاد ولی ماشین استارت نمیخوره می تواند از کامپیوتر آن باشد. در صورتی که کامپیوتر به مشکل بر بخورد و تشخیص داده نشود ماشین روشن نمی شود.

سوئیچ اینرسی

سوئیچ اینرسی ممکن است هنگام تصادف باعث قطع شدن برق برای جلوگیری از آتش سوزی شود و اجازه روشن شدن ماشین را نمی دهد.

ایموبیلایزر

اگر ماشین مجهز  به سیستم ایموبیلایزر باشد و کد سوئیچ را نتواند تشخیص دهد، موتور روشن نمی شود.

شل بودن بست باتری

شل بودن بست باتری

اگر بست باطری شل باشد اتصال و به نوعی برق ماشین قطع است و موتور روشن نمی شود.

برای حل این مشکل چه کارهایی می توانیم انجام دهیم؟

اگر شما هم به این مشکل که برق پشت آمپر میاد ولی ماشین استارت نمیخوره برخوردید و مکانیکی در نزدیکی شما نبود، می توانید به طور موقت از از روش های زیر استفاده کرده تا ماشین روشن شود.

باتری به باتری

باتری به باتری

  1. ابتدا دو ماشین را جوری قرار دهید که باتری های آن به نزدیک ترین شکل باشند.
  2. ماشین ها را خاموش کنید و کابل ها را متصل کنید. پایانه های مثبت و منفی را مانند هم به هم وصل کنید. کابل قرمز را به باتری ماشینی که باتری تمام کرده است و قطب مثبت را به باتری سالم متصل کنید. کابل مشکی هم به همین صورت اتصال دهید.
  3. ماشینی که باتری سالم دارد را روشن کنید و اجازه بدهید چند دقیقه بگذرد.
  4. حال ماشینی که باتری خالی کرده بود را استارت بزنید، اگر روشن نشد باز هم صبر کنید و بعد از گذشت چند دقیقه دوباره امتحان کنید.
  5. بعد از روشن شدن ماشین صبر کنید کمی و سپس به ترتیب معکوس کابل ها را بکشید.

استارت با استفاده از شیب جاده

استارت با استفاده از شیب جاده 

  1. ابتدا سویچ را باز کنید و بگذارید تا سوخت به موتور برسد.
  2. احتمالا اگر در شیب باشید ترمز دستی را بالا داده اید و یا ماشین را در دنده گذاشته اید. اما باید ترمز دستی را پایین داده و پای خود را روی ترمز بگذارید.
  3. دنده را در حال دو قرار دهید تا ماشین تکون های زیاد و بد نخورد همچنین آسیب جدی به گیربکس نخورد. هنگامی که ماشین روی دنده دو باشد نرم و بهترین حالتش را به شما می دهد.
  4. پای خود را روی کلاژ فشار دهید و بدانید که تنها چیزی که ماشین شما را در شیب نگه می دارد پدال ترمز است. پس تا قبل از حرکت پای خود را از روی ترمز بر ندارید.
  5. هنگامی که پای خود را از روی پدال ترمز برداشتید ماشین شروع به حرکت می کند، مراقب فرمان خود باشید تا در شیب به کسی صدمه ای نزنید.
  6. وقتی ماشین روشن شد شنا کلاژ را هم بعد از سرعت گرفتن پا را از روی کلاژ رها کنید و ماشین روشن خواهد شد
  7. وقتی ماشین روشن شد شما اگر کلاژ را هم بگیرید ماشین باز هم روشن خواهد ماند.

هل دادن

  1.  ابتدا ماشین را خلاص کرده و دستی را پایین بیاورند. بعد از هل دادن ماشین دا در وضعیت دنده دو قرار دهید و پای خود را از روی کلاژ بردارید.

در نتیجه اگر برق پشت آمپر میاد ولی ماشین استارت نمیخوره می تواند از باتری ماشین، قفل شدن موتور، مشکل در استارت، پمپ بنزین خودرو، کثیف بودن فیلتر سوخت، خالی بودن باک بنزین، فیوز پمپ، خراب بودن، دینام، رله ها، کوئل، سنسور ها و…باشد که باعث رخ دادن این مشکل می شوند. اگر هیچ مکانیکی در دسترس نبود می توانید از راه کار هایی مانند باتری به باتری کردن و یا استارت زدن از طریق باتری دیگر و… برای برطرف کردن آن استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *