خرابی و تعمیر خودرو

5 علت استارت نخوردن ماشین در هوای سرد

استارت نخوردن ماشین در هوای سرد

استارت نخوردن ماشین در هوای سرد یکی از چالش هایی است که اغلب افراد دچار آن می شوند. این مشکل که برای افراد اذیت کننده است و ممکن است باعث تاخیر در کارهایشان شود، به دلایل مختلفی رخ می دهد. پیدا کردن علت، کمک بزرگی به افراد در جهت برطرف کردن مشکل روشن نشدن ماشین و جلوگیری از تکرار دوباره آن می کند.

دلایل استارت نخوردن ماشین در هوای سرد

استارت نخوردن ماشین در هوای سرد بیشتر دامن افرادی که پارکینگ ندارد را می گیرد؛ با این حال ممکن است اکثر مردم حداقل یک بار این مشکل را تجربه کرده باشند. در ادامه به دلایل روشن نشدن خودرو در هوای سرد می پردازیم.

خوابیدن باتری ماشین

یکی از مهم ترین علت های استارت نخوردن ماشین در هوای سرد، خوابیدن باتری آن است. این مشکل برای باتری های قدیمی بیشتر رخ می دهد و باتری های جدید را کمتر دچار می کند. اگر هنگام استارت زدن صدایی مانند ناله از ماشین می شنوید، مشکل از باتری است. در این حالت باتری ضعیف است و نمی تواند خودرو را راه بیاندازد. خوابیدن باتری ماشین با خراب شدن آن متفاوت است. اگر باتری خراب شده باشد، احتمالا مجبور به تعویض آن می شوید؛ اما در صورت خوابیدن آن، مشکل قابل حل است.

برای برطرف کردن این مشکل، ابتدا به بررسی باتری بپردازید و از شل نبودن کابل های آن مطمئن شوید. پس از آن کلاچ را نگه داشته و چند بار با فاصله استارت بزنید. تجهیزاتی مانند ضبط، بخاری و چراغ ها که از برق استفاده می کنند را خاموش کرده که باتری کمتر استفاده شود. همچنین می توانید از روش باتری به باتری ماشین استفاده کنید یا با تعمیرکار سیار تماس بگیرید تا مشکل شما را حل نمایند.

روش های  پیشگیری از خوابیدن باتری ماشین

برای جلوگیری از خوابیدن باتری ماشین می توانید موارد زیر را رعایت کنید:

  • تعویض باتری ماشین: بهتر است هر سه سال یک بار باتری ماشین را تعویض نمایید تا شاهد بازدهی بهتری باشید.
  • شارژ باتری: اگر خودرو شما کارکرد زیادی دارد بهتر است در فصل های سرد هفته ای یک بار برای شارژ باتری اقدام نمایید تا دچار استارت نخوردن ماشین در هوای سرد نشوید.
  • خاموش کردن همه وسایل: پیش از خاموش کردن ماشین، حتما ابزارهایی مانند ضبط، بخاری و انواع چراغ خودرو را خاموش کنید.
  • پوشاندن روی خودرو: در فصل زمستان روی ماشین را با کاورهای گرم که از یخ زدگی خودرو جلوگیری می کنند، بپوشانید.
  • تمیز کردن سری های ماشین: سری و سیم های باتری را بررسی کنید تا خوردگی نداشته باشند. در صورت وجود این مشکل، آن ها را تعویض یا تمیز کنید.

مشکل دینام ماشین

استارت نخوردن ماشین در هوای سرد

دینام قطعه ای است که وظیفه شارژ ماشین را برعهده دارد و خرابی آن منجر به استارت نخوردن ماشین در هوای سرد می شود. اگر باتری ماشین مشکلی ندارد و خودرو روشن نمی شود، ممکن است دینام خودرو دچار مشکل باشد. نشانه خراب شدن دینام، ضعیف بودن چراغ پشت آمپر است و بوی سوختگی در خودور به مشام می رسد. دینام یکی از قطعات حساس خودرو است و اگر خودتان در زمینه تعمیر خودرو تخصص ندارید، این کار را به یک تعمیرکار با تجربه بسپارید.

از علت های خرابی دینام می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جدا شدن سیم پیچ دینام
  • گیرپاچ کردن بلبرینگ های دو سر دینام
  • خراب شدن آفتامات دینام
  • از بین رفتن زغال دینام
  • سوختن سیم پیچ داخلی دینام

جلوگیری از خراب شدن دینام

برای جلوگیری از خراب شدن دینام نکات زیر را رعایت کنید:

  • دور فن کولر را در پایین ترین درجه قرار دهید.
  • از روشن کردن چراغ ها در مواقع غیرضروری خودداری کنید.
  • از باتری هایی بیشتر از ظرفیت 65 آمپر استفاده نمایید.
  • به صورت مداوم وضعیت تسمه دینام را بررسی کنید.

روغن موتور نامناسب

اگر از روغن موتور نامناسبی استفاده می کنید، ممکن است استارت نخوردن ماشین در هوای سرد، دامن شما را بگیرد. اگر روغن موتور نامناسب باشد، غلظت آن با یخ زدن افزایش می یابد و نمی تواند وارد موتور شود. برای جلوگیری از این مشکل، در فصل های سرد از روغن موتورهای رقیق مخصوص این فصل استفاده کنید.

از نشانه های روغن موتور نامناسب می توان به سفت شدن دنده چرخ ماشین اشاره کرد. کاهش شتاب خودرو نیز از علائم روغن نامناسب و بی کیفیت است.

وارد شدن آب به سیستم سوخت

سیستم سوخت رسانی خودرو، شامل باک بنزین و شیلنگ های متصل به موتور است که وظیفه رساندن بنزین به ماشین را بر عهده دارد. اگر داخل این سیستم آب وجود داشته باشد، در هوای سرد دچار یخ زدگی شده و باعث مسدود شدن شیلنگ های این سیستم می شود. این مشکل باعث استارت نخوردن ماشین در هوای سرد می شود که برای رفع آن باید سیستم سوخت رسانی را شست و شو دهید. یکی از علائم شایع وجود آب در سیستم سوخت، سخت شتاب گرفتن خودرو است. از دیگر علائم وجود این مشکل، روشن شدن چراغ چک موتور است. همچنین ممکن است بخار آب از اگزوز خارج شود.

برای جلوگیری از ورود آب به سیستم سوخت، یهتر است بنزین خودرو را نزدیک به پر نگه دارید تا جایی برای جمع شدن آب باقی نماند.

یخ زدن کاربراتور ماشین

یخ زدن کاربراتور می تواند علت دیگر استارت نخوردن ماشین در هوای سرد باشد. کاربراتور در برابر یخ زدگی آسیب پذیر است و یخ زدن آن برای ماشین مشکل ساز است. برای حل این مشکل لازم است یک پا را روی کلاژ قرار داده و با پای دیگر به آرامی گاز دهید تا بتوانید خودرو را روشن کنید. البته خودروهای جدید با این مشکل مواجه نیستند؛ زیرا از کاربراتور استفاده نمی کنند.

نتیجه گیری

استارت نخوردن ماشین در هوای سرد، به دلایل گوناگونی رخ می دهد که اگر علت را پیدا کنید می توانید آن را برطرف و از رخ دادن مجدد آن جلوگیری نمایید. در برخی موارد این مسئله به راحتی قابل حل است؛ اما ممکن است خودرو شما نیاز به تعمیر اساسی داشته باشد. در این صورت می توانید با پیدا کردن یک تعمیرکار ماهر و با تجربه مشکل ماشین خود را به راحتی برطرف نمایید. اگر خودرو شما نیاز به قطعاتی داشته باشد می توانید آن را از پرشین یدک سفارش دهید.

سوالات متدوال

علت روشن نشدن ماشین در هوای سرد چیست؟

استارت نخوردن ماشین در هوای سرد به دلایل گوناگونی اتفاق می افتد. مهمترین دلایل این کار خوابیدن باتری ماشین،مشکل دینام و استفاده از روغن نامناسب است.

چگونه مشکل استارت نخوردن ماشین در هوای سرد را برطرف کنیم؟

اولین کاری که لازم است انجام دهید پیدا کردن علت روشن نشدن ماشین است. به طور کل معاینه فنی خودرو به طور منظم می تواند از چنین مشکلاتی جلوگیری کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *