معرفی خودرو

آشنایی با انواع چراغ خودرو داخلی و خارجی

انواع چراغ خودرو - پرشین یدک

بررسی ها نشان می دهد بیشترین میزان تصادفات در شب اتفاق می افتد. بالا بودن آمار تصادفات در شب دلایلی مختلفی دارد که از مهم ترین آن ها نداشتن چراغ جلو خودرو است که نمی توانیم به تشخیص مسیر خودرو مقابل یا مسیر جاده اشاره کنیم، با خرید انواع مدل های شیک و جدید چراغ خودرو از پرشین یدک می توانید خیالتان از رانندگی در شب راحت باشد. اگر دوست دارید تجربه خوب و شیرینی از رانندگی خود داشته باشید و با آمادگی بیشتری در شب رانندگی کنید بهتر است مقاله معرفی انواع چراغ خودرو با کاربرد را مطالعه کنید.

معرفی انواع چراغ های ماشین

در سیستم روشنایی یک خودرو چراغ های مختلفی برای ایجاد روشنایی در داخل و بیرون ماشین تعبیه شده است. وجود چراغ خطر عقب خودرو برای پیشگیری از تصادفات موثر میباشد مخصوصا” در شب که دید رانندگان خودروها کمتر از روز است و  همچنین به زیباسازی و جذابیت ماشین نیز کمک می کند. به طور کلی چراغ های خودرو با توجه به اینکه داخل ماشین به کار برده شوند یا روی بدنه، در دو نوع تقسیم بندی می شوند.

معرفی چراغ های داخل کابین

در این قسمت چراغ های داخلی خودرو را با توجه به جایی که در ماشین نصب می شوند معرفی می کنیم.

1. چراغ سقف خودرو

انواع چراغ خودرو - چراغ سقف خودرو

در هر خودرویی یک چراغ در بالای سقف یا جلوی آن وجود دارد تا دید داخلی ماشین را برای راننده و سرنشینان راحت تر کند. چراغ سقف خودرو این قابلیت را دارد که در هنگام باز شدن درب خودرو و صندوق عقب روشن بماند تا به راننده یادآوری کند درب باز است.

2. چراغ داخل صندوق عقب

این چراغ در داخل صندوق عقب نصب می شود و جهت ایجاد روشنایی در زمانی که درب صندوق عقب را باز می کنید کاربرد دارد. تعداد چراغ های صندوق عقب معمولا یک عدد است اما در بعضی ماشین ها دو عدد در دو طرف صندوق قرار می گیرد.

3. چراغ های پنل مقابل راننده (چراغ پشت کیلومتر )

در معرفی انواع چراغ خودرو باید بگیم که چراغ هایی در داخل ماشین وجود دارند که به گونه ای قرار گرفته اند که ما فقط نور آن را می بینیم. در واقع در قسمت جلویی راننده نشان دهنده هایی وجود دارد که با استفاده از چراغ های مخصوص روشن می شود تا مشخصاتی مانند سرعت، میزان مسافت، میزان بنزین و غیره را به راننده نشان دهد که به آن صفحه کیلومتر گفته میشود و با توجه به برند خودرو صفحه کیلومتر خودروها با یکدیگر متفاوت است.

4. چراغ درب خودرو

در داخل چهار درب خودرو چراغ هایی قرار گرفته است تا در هنگام باز شدن درب دیگران نور چراغ ها را ببینند و متوجه باز بودن درب شوند.

5. چراغ دستگیره خودرو

با توجه به انواع چراغ خودرو در بازار سعی داریم تمام چراغ های کاربردی و تزئینی را معرفی کنیم. یکی از این چراغ ها که بیشتر جنبه تزئینی دارد چراغ های دستگیره ماشین است. در بعضی از ماشین های لوکس بر روی دستگیره درب ماشین چراغ های کوچکی وجود دارند تا دید را راحت تر کنند. البته این چراغ ها جهت زیبایی بیشتر در زیر آینه هم نصب می شوند.

6. چراغ زیر درب خودرو

انواع چراغ خودرو - چراغ زیر درب خودرو

یکی دیگر از آپشن های بعضی ماشین های خارجی این است که در زیر درب چراغ هایی دارند که در هنگام باز شدن درب نور آن زمین را روشن می کند. در این روشنایی معمولا طرح لوگو شرکت سازنده ماشین دیده می شود.

7. چراغ داخل داشبورد

داشبورد جایگاهی مناسب جهت نگهداری وسایل مورد نیاز افراد است به همین دلیل در بعضی از ماشین ها داخل داشبورد چراغی وجود دارد که در شب باعث روشنایی بخشیدن به آن شود.

8. چراغ مطالعه سرنشین عقب ماشین

در سقف ماشین یا جلوی آن چراغ هایی وجود دارد که دید افرادی که جلو می نشینند را فراهم می کند اما برای افرادی که عقب می نشینند چراغ های مخصوصی در عقب بالای سر افراد قرار می دهند که بتوانند از نور کافی بهره مند شوند.

معرفی چراغ های خارجی

در روی بدنه خودرو چراغ های زیادی وجود دارد که به منظور فراهم کردن رانندگی ایمن و راحت نصب می شوند. در ادامه انواع چراغ های را به شما معرفی می کنیم.

انواع چراغ جلو خودرو

انواع چراغ جلو خودرو داخلی

یکی دیگر از انواع چراغ خودرو، چراغ های بدنه خودرو است که می خواهیم درباره آن صحبت کنیم، چراغ جلو خودرو که در سه حالت چراغ کوچک، نور بالا و نور پایین استفاده می شوند. کاربردهای زیادی دارد.

1. چراغ های کوچک

از چراغ های کوچک در هوای بارانی یا برفی و زمانی که درون تونل هستیم و نور کافی وجود ندارد استفاده می کنیم.

2. چراغ های نور بالا

چراغ های نور بالا در شب برای روشنایی بخشیدن به مسیرهای دور استفاده می شود که کاربرد آن در جاده ها می باشد و استفاده از چراغ های نور بالا در شهر ممنوع است چون دید راننده خودرو مقابل را تحت تاثیر قرار می دهد .

3. چراغ های نور پایین

یکی دیگر از انواع چراغ خودرو، چراغ های نور پایین هستند که کاربرد بسیار زیادی دارند و به طور معمول هنگام رانندگی در شب از آنها استفاده می شود. البته گاهی ممکن است در هوای مه آلود در صورتی که ماشین چراغ مه شکن نداشته باشد، از نور پایین استفاده شود.

4. چراغ‌ های مه ‌شکن

انواع چراغ خودرو - چراغ‌ های مه ‌شکن

وجود چراغ مه شکن در یک خودرو نوعی آپشن محسوب می شود چون به طور معمول در همه ماشین ها وجود ندارد. این چراغ ها در نور بسیار قوی دارند که در شرایط جوی نامناسب مانند مه گرفتگی شدید برای روشن کردن جلو استفاده می شوند. جالب است بدانید چراغ های مه شکن علاوه بر سپر جلو در پایین سپر عقب نیز قرار می گیرند تا ماشین های پشت سر موقعیت ماشین شما را به خوبی تشخیص دهند.

5. چراغ‌ های خطر

این چراغ ها همانطور که از نام آنها پیداست به منظور ایجاد هشدار در زمان هایی که خطری خودرو های پشت سر را تهدید می کند استفاده می شود. چراغ های خطر یا فلاشر در عقب ماشین در هر دو سمت بدنه قرار می گیرند. لازم است بدانید این چراغ ها گاهی در تاریکی شب یا هوای مه آلود به منظور اعلام حضور ماشین در آن موقعیت به کار گرفته می شوند.

6. چراغ ‌های ترمز

انواع چراغ خودرو - چراغ ‌های ترمز

یکی دیگر از مواردی مهمی که می خواهیم در مورد انواع چراغ خودرو به آن اشاره کنیم، چراغ های ترمز خودرو است که در عقب بدنه ماشین در دو طرف نصب می شود. این چراغ ها در زمانی که پدال ترمز فشرده می شود روشن می شوند و به ماشین های پشت سر اعلام می کنند که از سرعت خود بکاهند یا توقف کنند.

لازم است بدانید در بعضی از ماشین ها چراغ های ترمز و چراغ های خطر در یک کاسه چراغ در کنار هم قرار می گیرند اما در برخی دیگر به صورت مجزا استفاده می شوند.

7. چراغ‌ های دنده عقب

چراغ های دنده عقب در کنار چراغ های ترمز و خطر قرار دارند که هم به صورت مجزا و هم با چراغ های دیگر می توانند نصب شوند. این چراغ ها زمانی که می خواهید دنده عقب بگیرید، فضای عقب خودرو را برای شما روشن می کنند، همچنین این نور به دیگران اطلاع می دهد که خودرویی در حال حرکت به سمت عقب است.

8. چراغ‌ های راهنما

انواع چراغ خودرو - چراغ‌ های راهنما

چراغ های راهنما در جلو و عقب خودرو در هر دو سمت قرار دارند، آنها به صورت چشمک زن عمل می کنند و در زمان گردش به راست یا چپ برای نشان دادن جهت گیری ماشین به باقی خودرو ها استفاده می شوند. این چراغ ها در جلو و عقب ماشین در کنار چراغ های دیگر نصب می شوند یا ممکن است به صورت جداگانه نیز قرار بگیرند.

شاید شما با خواندن مقاله معرفی انواع چراغ خودرو با کاربرد، همه چراغ های یک ماشین را بشناسید اما مهم تر از آشنا بودن، استفاده به موقع از انواع چراغ های ماشین به خصوص چراغ راهنما می باشد. به دلیل اهمیت بالایی که این چراغ ها دارند، در بعضی از ماشین ها بر روی آینه های جانبی نیز نصب می شوند که آنها را با عنوان چراغ کنار هم می شناسند. ناگفته نماند نصب آن ها بر روی آینه ها جلوه خاصی در خودرو ایجاد می کند.

9. چراغ ‌های پلاک خودرو

از چراغ های پلاک خودرو به منظور روشن نمودن صفحه ی پلاک استفاده می کنند. این چراغ ها در بالا و پایین صفحه پلاک یا در دو طرف آن نصب می شوند.

10. چراغ های ‌جانبی ماشین

چراغ های جانبی ماشین که به چراغ های پارک معروف اند شامل چراغ های کوچک جلو ماشین و چراغ خطر هستند. زمانی که راننده خودرو سوئیچ را در مرحله اولیه قرار می دهد این چراغ ها روشن می شوند.

11. چراغ ‌های عقب خودرو

چراغ های عقب خودرو همزمان با روشن شدن چراغ های جلو روشن می شوند تا پشت ماشین را روشن کنند و در هنگام رانندگی خودرو های پشت سر متوجه موقعیت دقیق تری از شما شوند.

انواع چراغ های ماشین براساس لامپ

بعد از شناخت انواع چراغ ها بر اساس جایگاه، بهتر است در مقاله معرفی انواع چراغ خودرو با کاربرد، به سراغ لامپ های به کار رفته در چراغ ها برویم. چراغ های مورد استفاده در خودرو با توجه به تکنولوژی به کار رفته در آن ها، بر اساس نوع لامپی که ساخته شده اند به سه دسته تقسیم می شوند که در ادامه ویژگی هر کدام از آنها را به شما معرفی می کنیم.

1. چراغ های هالوژنی

انواع چراغ خودرو - چراغ های هالوژنی

در معرفی انواع چراغ خودرو با کاربرد به معرفی اولین لامپ کاربردی به نام هالوژن می رویم. این لامپ ها که در ساخت چراغ های جلو ماشین بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند از یک رشته تنگستن و یک حباب شیشه ای که درون آن از گاز هالوژن پر شده است تشکیل می شوند. با روشن کردن چراغ، هالوژن موجب داغ شدن تنگستن می شود که در نهایت نور سفیدی تولید می شود. لازم است بدانید لامپ هالوژن به دلیل وجود رشته تنگستن ممکن است در هنگام تکان خوردن خودرو دچار شکستگی شود و چراغ کارایی خود را از دست بدهد. اما به دلیل هزینه کم تعویض و طول عمر زیادی که دارند بسیار مورد استفاده قرار می گیرند.

2. چراغ های زنون

این چراغ ها از لامپ هایی حاوی گاز زنون ساخته شده اند که محبوبیت زیادی بین خودرو سازان دارند و مزیت های فراوانی نسبت به لامپ های هالوژنی دارند. از مزیت های این لامپ ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • طوا عمر بسیار بالا
  • قیمت مناسب
  • تولید نور بسیار قوی
  • مقاومت در برابر حباب های آب و هوا
  • داشتن نوری به رنگ سفید و آبی

3. چراغ های LED

ساختار این چراغ ها با زنون وهالوژن متفاوت است. در این چراغ ها دیود های نیمه رسانایی وجود دارد که با دریافت ولتاژ قسمت های بالایی روشن می شوند و قست های پایینی برای خنک ماندن غیر فعال می مانند. در نظر داشته باشید این چراغ ها گرمای بیشتری نسبت به دو نوع دیگر تولید می کند و به همین دلیل نیاز دارد تا خنک شود.

لازم است بدانید چراغ های LED قیمت بالایی دارند اما از مزیت های آن ها می توان به کم مصرف بودن و سایز کوچک آن ها اشاره کرد.

حرف آخر، معرفی انواع چراغ خودرو با کاربرد

چراغ های ماشین یکی از اجزاء مهم و کاربردی در هر خودرو می باشند که در از نظر محل کاربرد به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم بندی می شوند. معمولا چراغ های جانبی ماشین و انواع چراغ جلو خودرو از لامپ های هالوژن، زنون یا LED ساخته می شوند.

شاید برای شما معرفی انواع چراغ خودرو با کاربرد، مفهومی بسیار راحت و ساده باشد، اما نکته مهم این است که استفاده درست و به موقع از هرکدام از این چراغ ها می تواند در ریسک در رانندگی را کم کند و از میزان تصادفات را به شدت کاهش دهد. اگر قصد خرید انواع چراغ خودرو و لوازم یدکی ماشین را دارید می توانید به سایت فروشگاه پرشین یدک مراجعه کنید.

سوالات متداول

کارکرد چراغ مطالعه سرنشین عقب ماشین چگونه است؟

در سقف ماشین یا جلوی آن چراغ هایی وجود دارد که دید افرادی که جلو می نشینند را فراهم می کند اما برای افرادی که عقب می نشینند چراغ های مخصوصی در عقب بالای سر افراد قرار می دهند که بتوانند از نور کافی بهره مند شوند.

مهم ترین چراغ های داخلی خودرو کدامند؟

چراغ سقف خودرو – چراغ داخل صندوق عقب – چراغ های پنل مقابل راننده – چراغ درب خودرو – چراغ دستگیره خودرو و…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *