دانستی های خودرو

دلیل لرزش فرمان در سرعت ۱۰۰ تا ۱۲۰ + 14 علت آن

لرزش فرمان در سرعت ۱۰۰ تا ۱۲۰

تکان خوردن فرمان یکی از مشکلات ماشین ها است اما لرزش فرمان در سرعت ۱۰۰ تا ۱۲۰ و هنگام ترمز گرفتن چیست؟ این لرزش ها می تواند ناشی از سفت شدن ترمز، مشکل روتورهای ترمز، خراب بودن شاسی، تنظیم نبودن لاستیک ها، بالانس نبودن چرخ ها و… باشد. هنگام بر خوردن به این مشکل می توانید با خرید لوازم یدکی خودرو و تعویض قطعات، مشکل را رفع یا پیشگیری کنید.

دلیل لرزش فرمان در سرعت بالا

لرزش فرمان دلایل و مشکلات زیادی دارد که از مهم ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خراب بودن شاسی
  • تنظیم نبودن لاستیک ها
  • بالانس نبودن چرخ ها
  • شل بودن چرخ ها
  • و …

خراب بودن شاسی ماشین

اگر شاسی های ماشین دچار مشکل شوند می توانند به بقیه قطعات جلوبندی و سیستم تعلیق ضربه بزند. این سیستم ها با فرمان ارتباط نزدیکی دارند و فرسوده شدن آنها مشکلاتی را در سیستم فرمان به وجود می آورند.

بالانس نبودن چرخ ها

بالانس نبودن چرخ ها 

زمانی که چرخ ها balance نباشند و تعادل درستی نداشته باشند راننده در سرعت بالا لرزش در فرمان را حس می کند؛ همچنین می تواند این لرزش در اتاق خودرو هم پیش بیاید.

شل بودن چرخ ها

گاهی اوقات ممکن است شل بودن پیچ ها باعث لرزش فرمان شود. این مشکل جای نگرانی ندارد و با یک آچار کشی به راحتی قابل حل می باشد.

خرابی میل فرمان

این مشکل باعث ساییدگی چرخ ها می شود و می تواند لرزش فرمان در سرعت ۱۰۰ تا ۱۲۰ باشد. خرابی میل فرمان را جدی بگیرید، زیرا می تواند حتی باعث بریدن فرمان شود.

خرابی کمک فنر

یکی از مهم ترین قطعات ماشین کمک فنر های آن است. این قطعه کمک می کند تا ماشین در دست انداز ها و ناهمواری ها تکان زیاد و ضربه نخورد. اگر کمک فنر فرسوده باشد می تواند باعث لرزش فرمان در سرعت بالا شود.

خرابی میل تعادل

میل تعادل، همان طور که از اسمش مشخص است برای حفظ تعادل بین 4 چرخ ماشین می باشد. اگر این میل فرسوده شود لرزش در فرمان را حس خواهید کرد.

تنظیم نبودن فرمان

یکی دیگر از دلایل لرزش فرمان در سرعت بالا تنظیم نبودن فرمان است. توصیه ای که می شود سالانه یک بار فرمان را تنظیم کنید چرا که تنظیم نبودن آن می تواند هزینه سنگینی را در پی داشته باشد.

خرابی بلبرینگ

خرابی بلبرینگ

بلبرینگ وقتی فرسوده شود صدای واضح و قابل تشخیصی دارد. یکی از عوامل و علت لرزش فرمان در سرعت 100 به بالا خرابی این قطعه می باشد.

لرزش فرمان در سرعت ۱۰۰ تا ۱۲۰

لرزش فرمان در سرعت ۱۰۰ تا ۱۲۰ می تواند از بلبرینگ و فرسوده شدن ساچمه های داخل آن باشد. شل شدن پیچ لاستیک و بالانس نبودن پیچ چرخ ها و شاستی های ماشین عواملی هستند که فرمان در سرعت بالا به لرزه در می آید.

علت لرزش فرمان در سرعت 80 تا 100

دلیل لرزش فرمان در سرعت بالا به دلیل بلبرینگ ها و یا آسیب دیدن ساچمه های داخل آن است. همچنین می تواند از کم بودن باد لاستیک ها، از تنظیم نبودن فرمان و… نیز باشد که معمولا این مشکل در سرعت پایین خود را نشان نمی دهند.

دلیل لرزش فرمان هنگام ترمز گرفتن

علاوه بر سرعت بالا، امکان دارد در زمان ترمز گرفتن نیز لرزش فرمان را احساس کنید که این موضوع می تواند به دلایل زیر باشد:

مشکل روتورهای ترمز

هنگامی که پا را روی پدال ترمز فشار می دهید لنت ها به دیسک(روتور)چرخ ماشین می چسبند و هنگام رخ دادن این اتفاق، گرما زیادی تولید می شود.

سفت شدن ترمز

وقتی ترمز به طوری عادی در حال کار است پدال آن حتی اگر سفت هم باشد با کوچک ترین فشاری به پایین حرکت می کند. این امر می تواند باعث لرزش ماشین شود.

تاب داشتن دیسک ترمز

اگر دیسک های خودرو شما تاب دارند، هنگام ترمز گیری اتصال لنت و دیسک به طور درستی برقرار نمی شود و این لرزش به فرمان انتقال پیدا می کند.

خرابی کالیپر ترمز

اتصال لنت ترمز به روتور ها به وسیله کالیپر صورت می گیرد. داخل کالیپر دو تیغ فلزی است که نیرویی که لنت وارد می کند را به روتور انتقال می دهند. به طوری ابن کالیپرها هستند که اصطکاک بین روتور و لنت را ایجاد می کنند. اگر این قطعه به مشکل بر بخورد اتصال لنت و روتور یکنواخت نخواهد بود و این امر منجر به لرز می شود.

مشکل سیستم تعلیق

یکی دیگر از دلایل لرزش فرمان هنگام ترمز سیستم تعلیق باشد. درست کردن آن فقط از دست مکانیک کار بر می آید.

نتیجه گیری

اگر به دنبال جواب این سوال که دلیل لرزش فرمان در سرعت ۱۰۰ تا ۱۲۰ چیست؟ می توان گفت عواملی مانند خراب بودن شاسی، تنظیم نبودن لاستیک ها، بالانس نبودن چرخ ها، شل بودن چرخ ها، خرابی میل فرمان، خرابی کمک فنر، خرابی میل تعادل و… باعث این مشکل می شوند و لرزش فرمان هنگام ترمز می تواند از خرابی کالیپر ترمز، تاب داشتن دیسک ترمز، سفت شدن ترمز، مشکل روتورهای ترمز و غیره باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *