خرابی و تعمیر خودرو

انواع پولیش بدنه خودرو + مزایا و معایب پولیش

پولیش خودرو

اگر فرد حساسی هستید، حتما نداشتن خط و خش روی بدنه خودروتان مهم است. از پولیش به منظور رفع خراش های ایجاد شده روی رنگ بدنه خودرو استفاده می شود. از انواع پولیش بدنه خودرو پولیش زبر، نرم و پولیش واکس و تمیز کننده می باشد. پولیش ها برای براق کردن سطح بدنه خودرو نیز استفاده می شود. در صورتی که خطوطی روی گلگیر جلو و یا عقب ماشین در اثر حوادث ایجاد شود نیز از پولیش استفاده می شود.

انواع پولیش بدنه خودرو

پولیش ها دارای انواع مختلف است که در زیر به آن ها اشاره می شود:

پولیش زبر

از پولیش زبر برای از بین بردن خراش های عمیق استفاده می شود. پس هنگامی که از پولیش زبر استفاده می شود باید بسیار محتاط و با دقت عملیات پولیش انجام شود.

ساییدگی پولیش زبر زیاد است به گونه ای که با سمباده های ریز مقایسه می کنند. در بیشتر مواقع بعد از استفاده از پولیش زبر قسمت پولیش شده مات می شود. برای برگرداندن جلا و شفافیت رنگ خودرو بعد از پولیش زبر از پولیش نرم استفاده می شود. پیش نهاد می شود برای ایجاد نتیجه بهتر از پولیش های نرم که با واکس مخصوص بدنه خودرو ترکیب می شود استفاده کنید.

در استفاده از پولیش زبر توجه کافی داشته باشید چون استفاده از پولیش های بی کیفیت می تواند زیان های زیادی به بدنه خودرو وارد کند. نکته فنی که قابل اشاره است، بهتر است برای پخش شدن یک پارچه محلول پولیش زبر از دستگاه پولیش استفاده کنید.

پولیش نرم

یکی از انواع پولیش بدنه خودرو، پولیش نرم است که برای از بین بردن خط و خش های خراش سطحی استفاده می شود. البته از پولیش نرم برای ایجاد جلا و شفافیت در رنگ بدنه خودرو استفاده می شود. همچنین از پولیش نرم برای از بین بردن لکه هایی مانند لکه فضله پرندگان و شیره درخت که به راحتی پاک نمی شوند استفاده کرد. پولیش های نرم با رنگ کرم و سفید شناخته می شود. پولیش های نرم در انواع مختلف تولید می شود که هر کدام مصارف خاصی دارند. از زیر دسته پولیش نرم که مهمترین آن است، پولیش واکس می باشد.

پولیش واکس

پولیش واکس ترکیبی از پولیش نرم و واکس بدنه خودرو است. از پولیش واکس برای از بین بردن خط و خش های سطحی استفاده می شود. پولیش واکس دارای ویژگی های واکس بدنه خودرو است که باعث شفافیت و جلا در رنگ بدنه خوردو می شود. این پولیش به شکل مایع و یا محلول در بازار موجود است.

پولیش تمیز کننده

پولیش تمیز کننده در بازار به صورت اسپری تولید می شود. پولیش تمیز کننده ترکیبی از پولیش نرم و تمیز کننده های خودرو هستند. این پولیش ها بیشتر خاصیت تمیز کنندگی و ایجاد شفافیت را دارند. روش استفاده با این پولیش ها به این صورت است که از یک اسفنج یا دستمال مواد این پولیش ها را بر روی سطح بدنه می کشند.

نکته ای که باید رعایت شود این است که باید قبل از استفاده از پولیش تمیز کننده، ماشین را شسته و بدنه آن را خشک کنید تا نتیجه بهتری را دریافت کنید.

پولیش خودرو چه مزایا و معایبی دارد؟

پولیش بدنه خودرو

مزایا و معایب انواع پولیش بدنه خودرو به نوع محصول خریداری شده می تواند کمی متغیر باشد و معمولا نمونه های با کیفیت میزان معایب را به حداقل می رساند.

از مزایا پولیش خودرو موارد زیر می باشد:

  • می توان اثرات سوختگی عمیق رنگ خودرو را تا حد زیادی کاهش و حتی از بین برد
  • پولیش برای خش گیری رنگ ماشین است که بر اثر تصادف روی رنگ بدنه به وجود می آید
  • با انجام پولیش باعث درخشندگی و براق شدن رنگ خودرو می شود
  • پولیش های دارای واکس باعث محافظت رنگ بدنه خودرو می شوند

از معایب پولیش رنگ بدنه خودرو موارد زیر می باشد:

  • پولیش باید با دقت و به درستی انجام شود تا باعث آسیب و خسارت رنگ بدنه خودرو نشود
  • پولیش در دسته خدمات سرویس و زیبایی خودرو است و طبعا هزینه بالاتری نسبت به روش های دیگر دارد
  • پس از هر بار استفاده یک لایه از رنگ خودرو برداشته می شود. پس باید در استفاده از آن زیاده روی نشود

 

انواع پولیش بدنه خودرو از چه موادی تشکیل می شوند؟

عموما انواع پولیش از نظر ساختاری یکسان هستند. برای تولید پولیش از 6 ماده مختلف استفاده می شود و به میزان مشخصی با هم ترکیب می شوند:

حلال ها

از حلال ها برای ترکیب راحت تر مواد پولیش استفاده می شود. همچنین از حلال ها برای تمیز کردن سطح از آلودگی ها یا جرم های به جا مانده است. از انواع حلالی که استفاده می شود می توان به نفت سفید بی بو، نفت سفید معطر و نفت VM&P اشاره کرد.

واکس ها

از موم های مختلفی برای کنترل ویسکوزیته استفاده می شود. واکس ها به دوام، میزان براق شدن، کنترل کدری و نحوه اجرای پولیش بدنه خودرو کمک می کند.

سیلیکون

در ترکیبات پولیش عموما از سیلیکون استفاده می شود، تا میزان ماندگاری پولیش بالاتر رود. سیلیکون تا حد زیادی بدنه را در برابر رطوبت و آب حفاظت می کند. مزیت دیگر استفاده از سیلیکون این است که باعث می شود بدنه خودرو در برابر مواد شوینده دوام بیشتری داشته باشد.

مواد ساینده

در پولیش از ترکیبات خاک رس یا خاک دیاتومه با درجات مختلف استفاده می شود. استفاده از دانه های به کار رفته بستگی به نوع پولیش و میزان لایه برداری دارد. استفاده از ساینده ها باعث می شود که لکه های مقاوم از سطح بدنه خودرو به راحتی پاک شود.

امولسیون کننده

از موادی که به عنوان امولسیون کننده می توان اشاره کرد استرهای سوربیتان، الکل های آلکوکسیل شده و صابون های اسید چرب می باشد.

غلیظ کننده

معمولا از غلیظ کننده برای تثبیت فرمولاسیون استفاده می شود.

نحوه صحیح استفاده از انواع پولیش بدنه خودرو

برای پولیش رنگ بدنه خودرو از دو روش دستی و دستگاه پولیشر استفاده می شود. دستگاه های پولیش خود به دو دسته تقسیم می شود:

  1. پولیشر روتاری
  2. پولیشر اوربیتال

با توجه به میزان آسیب دیدگی خودرو دستگاه مورد نظر انتخاب می شود.

روش استفاده به این صورت است که، با استفاده از دستمال مایکروفایبر و پنبه، پولیش را روی خط و خش های موجود روی بدنه خودرو زده و آن را پاک کنید. دستگاه پولیشر روتاری سرعت بالاتری نسبت به پولیش اوربیتال دارد. با این وجود دستگاه اوربیتال به صورت لرزشی عمل می کند. البته دستگاه روتاری قدرت لایه برداری بالاتری نیز دارد.

در پایان آشنایی با انواع پولیش بدنه خودرو

خودروها به غیر از تمیز کردن و کارواش نیاز به مراقبت و نگه داری هم دارند تا میزان فرسایش آن ها به حداقل برسد. با وجود خط و خش روی بدنه خودرو شما، میزان زیبایی خودرو کاسته می شود که برای برطرف کردن آن از پولیش ها استفاده می شود. از انواع پولیش بدنه خودرو می توان به پولیش زبر، پولیش نرم، پولیش واکس و تمیز کننده اشاره کرد. پولیش در حین داشتن مزایا دارای معایبی نیز می باشد که باید در استفاده از آن ها نهایت دقت را داشته باشید.

سوالات متداول

از انواع پولیش بدنه خودرو را نام ببرید؟

پولیش زبر، پولیش نرم، پولیش واکس و تمیز کننده از انواع پولیش ها می باشد

پولیش کردن بدنه خودرو چه مزایایی دارد؟

از بین برنده خط و خش ها، باعث درخشندگی بدنه خودرو، محافظت از رنگ بدنه از مزایای آن می باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *