خرابی و تعمیر خودرو

آشنایی کامل با لیسه گیری خودرو (مزایا و معایب + هزینه لیسه کشی)

لیسه گیری خودرو

آیا می دانید لیسه گیری چیست؟ به روشی گفته می شود که در جهت ترمیم رنگ بدنه خودرو مورد استفاده قرار می گیرد. اگر خودرو در هنگام ضربه یا تصادف دچار خط وخش های عمیق شود از لیسه گیری خودرو کمک گرفته می شود. لیسه کاری رنگ ماشین اعم از بدنه، سپر جلو و عقب و حتی گلگیرها باید قبل از پولیش کاری و ترمیم رنگ انجام شود.

لیسه گیری چیست؟

لیسه گیری بهترین روش برای از بین بردن خط و خش (ترک خوردگی های عمیق) های روی بدنه ماشین است. برای انجام لیسه کاری، بدنه خودرو با لایه های رنگ پر می شود. اگر این کار با نهایت دقت و تمیزی انجام شود، خط و خش مورد نظر به چشم نمی آید. اگر خراش و ترک ایجاد شده تا لایه سوم ماشین آسیب دیده باشد با لیسه گیری رنگ ماشین ترمیم می شود.

مزایا و معایب لیسه گیری چیست؟

اگر خش گیری رنگ ماشین با استفاده از لیسه گیری باشد، مزایای زیادی را به همراه دارد. از مهم ترین آن موارد زیر می باشد:

بدنه خودرو زنگ نمی زند

معمولا پس از تصادفات سنگین، خراشیدگی های عمقی بر روی بدنه به چشم می خورد. این خراشیدگی های گاهی اوقات باعث نمایان شدن لایه فلزی نیز می شود. رنگی که لایه فلزی را پوشانده به غیر از زیباتر شدن آن، مانع از اکسید شدن لایه فلزی می شود. در نهایت از زنگ زدگی آن جلوگیری می کند. با انجام لیسه گیری رنگ ماشین می توان لایه زیرین فلزی را از زنگ زدگی حفظ کرد.

ارزش ماشین از لحاظ مالی حفظ می شود

خودورهایی که لیسه گیری می شود قطعا با افت قیمت همراه است. اما فروش ماشینی با خراشیدگی های عمیق، ضرر مالی بیشتری خواهد داشت. پس با انجام لیسه گیری خودرو به صورت حرفه ای، تا حد زیادی ارزش مالی آن حفظ می شود.

رنگ خودرو حفظ می شود

با ایجاد خراشیدگی های عمیق روی بدنه خودرو، رنگ اطراف آن به مرور زمان می ریزد. با انجام لیسه گیری درست و در زمان مناسب می توان جلوی ریختن رنگ اطراف محل خراشیدگی و ضربه را گرفت. با این کار حتی هزینه های نقاشی مجدد حذف می شود. نکته ای که قابل اشاره است، رنگ پریدگی های گسترده فقط با نقاشی خودرو قابل رفع می باشد که افت قیمت ماشین را به همراه دارد.

در نهایت می توان گفت، ماشین ها پس از ضربه و خراشیدگی، برای جلوه ظاهری بهتر باید لیسه گیری و خش گیری انجام شود تا رنگ بدنه کاملا یکدست و هموار شود.

معایب لیسه گیری

  • کاهش ضخامت رنگ: در فرآیند لیسه گیری، قسمتی از رنگ بدنه خودرو برداشته می شود که این امر می تواند ضخامت رنگ را در آن قسمت کاهش دهد.
  • غیرقابل تشخیص بودن: اگر لیسه گیری توسط فردی ماهر انجام نشود، ممکن است کار باقی بماند و اصالت رنگ خودرو زیر سوال برود.
  • افت قیمت: لیسه گیری می تواند تا حدی باعث افت قیمت خودرو شود.
  • احتمال آسیب به رنگ: در صورت عدم مهارت کافی، لیسه گیری می تواند به رنگ بدنه خودرو آسیب برساند.
  • موقتی بودن: لیسه گیری یک راه حل موقتی است و ممکن است بعد از مدتی خط و خش ها دوباره ظاهر شوند.

قبل و بعد لیسه گیری

در عکس زیر مشاهده می کنید که قبل از لیسه گیری پر از خط و خش بوده اما بعد از لیسه گیری این مشکل رفع شده است.

قبل و بعد لیسه گیری

قبل و بعد لیسه گیری

هزینه لیسه گیری

هزینه لیسه گیری به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم

  1.  نوع لیسه گیری
  2. اندازه و عمق آسیب
  3. نوع و مدل خودرو
  4. رنگ خودرو
  5. مهارت و تجربه لیسه گیر
  6. نوع مواد و ابزار
  7. وضعیت بازار

اما در حالت کلی، می توان گفت که هزینه لیسه گیری خودرو از 200 هزار تومان تا 3 میلیون تومان متغیر است.

لیسه گیری سپر خودرو

سپر خودرو به عنوان اولین خط دفاعی در برابر آسیب ها، در معرض خط و خش، رنگ پریدگی و سایر آسیب ها قرار دارد. لیسه گیری سپر، راه حلی مناسب برای رفع این آسیب ها و بازگرداندن زیبایی و ظرافت آن است. در ادامه به مراحل لیسه گیری سپر می پردازیم.

مراحل لیسه گیری سپر

  1. ابتدا سپر به طور کامل تمیز و خشک می شود.
  2. در صورت وجود خط و خش عمیق، سپر با سنباده صاف می شود
  3. رنگ مناسب با کد رنگ خودرو انتخاب و روی سپر اسپری می شود.
  4. و پس از خشک شدن پولیش می شود تا ظاهر آن براق و درخشان شود.

هزینه لیسه گیری سپر

هزینه لیسه گیری سپر به عوامل مختلفی مانند نوع و مدل خودرو، رنگ سپر، شدت آسیب و مهارت لیسه گیر بستگی دارد. به طور کلی، هزینه لیسه گیری سپر از 200 هزار تومان تا 1 میلیون تومان متغیر است.

لیسه کشی خودرو جز رنگ حساب می شود؟

برای پاسخ به این سوال باید گفت فقط به نحوه اجرای آن بستگی دارد. در صورتی که خراشیدگی روی بدنه خودرو خیلی عمیق باشد و قبل رنگ کردن نیاز به بتونه کاری باشد، لیسه گیری جز رنگ حساب می شود. اما اگر مشکل خش گیری تنها با رنگ خشک قابل رفع باشد، جز رنگ حساب نمی شود. در این مرحله کارشناس روش تشخیص رنگ شدگی خودرو را انتخاب می کند و بر اساس آن می گوید که خودرو شما رنگ دارد یا خیر.

پولیش بعد از لیسه گیری

در این عمل دارای انواع پولیش بدنه خودرو را داریم که بستگی به نحوه انتخاب پولیش کار دارد. بعد از انجام لیسه گیری، عملیات پولیش خودرو انجام می شود. پولیش کاری یکی از مراحل نهایی عملیات خش گیری می باشد. در مرحله پولیش ابتدا خودرو باید کاملا خشک باشد تا مواد به کار رفته در فرو رفتگی خراش پخش نشود و در مرحله بعدی نوبت به واکس بدنه خودرو ی رسد. در این مرحله بر اساس میانگین دمای هوا و نوع کاربری خودرو، اقدام به انتخاب واکس مناسب می شود. به طور کلی واکس هایی که در مرحله نهایی خشگیری استفاده می شود، جز دسته واکس های نرم است.

هزینه پولیش

هزینه پولیش به عوامل مختلفی مانند نوع و مدل خودرو، رنگ خودرو، شدت خط و خش و مهارت پولیش کار بستگی دارد. به طور کلی، هزینه پولیش از 200 هزار تومان تا 1 میلیون تومان متغیر است.

تفاوت قلم گیری با لیسه گیری چیست؟

مهم ترین تفاوت بین لیسه گیری و قلم گیری در مقاومت قسمت رنگ شده است. رنگ بخش لیسه گیری با شستشو آب پرفشار، تینر زدن و پولیش کاری از بین نمی رود. این قضیه به علت آن است که لایه های رنگ به خوبی خشک می شود. در قلم گیری قسمت رنگ شده به خوبی لیسه گیری در نمی آید و در اکثر اوقات انتظارات صاحب خودرو را بر آورده نمی کند.

به طور کلی بهترین روش برای خشگیری انجام لیسه گیری خودرو است که درنهایت یکدستی و زیبایی را به همراه دارد. لیسه گیری نسبت به قلم گیری بسیار وقت گیرتر و نیاز به دقت بیشتری دارد. از همین رو هزینه لیسه گیری به طبع بالاتر خواهد بود.

لیسه گیری خودرو چگونه انجام می شود؟

لیسه گیری خودرو 2

لیسه کشی رنگ خودرو برای از بین بردن خش های بدنه خودرو استفاده می شود. برای انجام لیسه کشی رنگ ماشین، متخصص مراحل زیر را طی می کند:

  1. باید نقاط آسیب دیده را تشخیص و با استفاده از شوینده های مخصوص لیسه کشی قسمت مورد نظر را تمیز کند.
  2. در مرحله بعد، ماشین در برابر نور خورشید و یا نور فرابنفش قرار می گیرد.
  3. متخصص لیسه کاری، متناسب با رنگ بدنه رنگ خشک یا همان کد رنگ را در محل خش استفاده می کند.
  4. بعد از خشک شدن بتونه و رنگ خشک، قسمت های اضافی برداشته شده تا رنگ بدنه یکدست شود.
  5. در مرحله بعد روی بدنه پولیش کاری می شود.
  6. در نهایت واکس بدنه انجام می شود.

قلم لیسه گیری چیست؟

قلم لیسه گیری، یکی از ابزارهای است که در فرآیند لیسه کشی ماشین مورد استفاده قرار می گیرد. از قلم لیسه گیری برای از بین بردن سریع تر خش های موجود روی سطح بدنه انجام می شود. با استفاده از این قلم، رنگ هایی از ماشین دیگر گه بر اثر تصادف روی ماشین باقی مانده را از بین برد. برای این که قلم عمر بیشتری داشته باشد باید با استفاده از carnauba wash and wax آن را شسته و بعد از هر بار استفاده آن را خشک نمود.

در پایان، آشنایی با لیسه گیری خودرو

به روشی که جهت ترمیم رنگ بدنه خودرو انجام می شود، لیسه گیری خودرو گفته می شود. این کار باید قبل از پولیشکاری و ترمیم رنگ انجام شود. اگر خراشیدگی خیلی عمیق باشد و قبل رنگ، بدنه خودرو نیاز به بتونه کاری باشد، لیسه کاری جز رنگ محسوب می شود. قیمت لیسه کاری رنگ ماشین به عواملی مانند نوع ماشین، عمق خش ها و مدت زمان انجام کار متغیر است. با انجام لیسه گیری، بدنه خودرو زنگ نمی زند و همچنین باعث حفظ شدن ارزش مالی خودرو شما می شود.

سوالات متداول

قبل و بعد لیسه گیری خودرو چه کاری انجام می شود؟

ابتدا توسط متخصص نقاط آسیب دیده تمیز و در مقابل نور فرابنفش قرار می گیرد. بعد از لیسه گیری رنگ ماشین عملیات پولیش خودرو انجام می شود.

هزینه لیسه کاری رنگ ماشین چقدر است؟

هزینه لیسه گیری به عواملی مانند نوع ماشین، میزان خط و خش ایجاد شده، مدت زمان کار شده روی بدنه و رنگ مورد نیاز بستگی دارد.

ایا لیسه گیری افت قیمت دارد؟

بله، لیسه گیری می تواند تا حدی باعث افت قیمت خودرو شود. باید ذکر کرد که اگر قصد فروش خودرو خودتان را دارید، بهتر است قبل از لیسه گیری با یک کارشناس مشورت کنید تا از میزان افت قیمت احتمالی آن مطلع شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *