دانستی های خودرو

دلیل تقه زدن گیربکس اتوماتیک هنگام سرد بودن ماشین

تقه زدن گیربکس اتوماتیک هنگام سرد بودن

جعبه دنده یکی از اصلی ترین قطعات ماشین می باشد و تقه زدن گیربکس اتوماتیک هنگام سرد بودن، یکی از مشکلات ماشین ها است. هنگامی که Gearbox ماشین اتومات سرد باشد روانی کمتری دارد و همین سبب تقه زدن می شود. علت هایی که ماشین در جعبه دنده تقه می زند می تواند از خراب شدن شیربرقی‌ها، ساعت اتوماتیک، فشار نامتعادل داخل گیربکس و… باشد.

در صورت متوجه شدن این مشکلات باید به تعمیرگاه مراجعه کنید و با خرید لوازم یدکی خودرو مربوط به گیربکس و نصب آن ها توسط مکانیک مشکل ماشین برطرف خواهد شد. اگر هم تعمیرگاه در دسترس نبود از روشی که به آن اشاره شد می توانید آن را درست کنید.  علت هایی که باعث تقه زدن گیربکس اتوماتیک هنگام سرد بودن می شود

یکی از ایرادهای شایع ماشین های اتومات تقه زدن گیربکس هنگام سرد بودن است. هنگام سرد بودن Gearbox روغن در آن ها روانی کمتری دارد و می تواند کم بود روغن هم منجر به تقه زدن گیربکس در حالت سرد بودن شود. این مشکل در حال سر بودن جعبه دنده رخ می دهد.

دلایل تقه زدن گیربکس اتومات

علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک هنگام سرد بودن و از قبل می تواند به دلایل زیر باشد.

  • خراب شدن شیربرقی‌ها
  • خراب شدن ساعت گیربکس اتوماتیک
  • فشار نامتعادل داخل گیربکس اتوماتیک
  • کمبود روغن گیربکس اتوماتیک
  • خرابی ecu گیربکس اتوماتیک
  • خراب شدن کلاچ‌ها
  • کثیف بودن گیربکس اتوماتیک
  • اتصال در مدارات و سیم کشی‌های گیربکس اتوماتیک
  • مشکلات موتوری خودرو که منجر به مچ نشدن ecu با tcm می‌شود.

برطرف کردن تقه زدن گیربکس اتوماتیک هنگام سرد بودن

برطرف کردن تقه زدن و قفل شدن گیربکس اتومات

زمانی که صدای تقه زدن گیربکس اتوماتیک هنگام سرد بودن شنیدید به مکانیک مراجعه کنید اما اگر مکانیکی در دسترس نبود می توانید از این روش مشکل را برطرف کنید.

  1. سر باتری را جدا کنید و خودرو را حدود ۲۰ دقیقه در همین حالت ر‌ها کنید.
  2. پای خود را روی پدال ترمز فشار دهید و سپس سر باتری را به حالت اولیه باز گردانید؛ و پس از آن دنده را از حالت p به R تغییر دهید.
  3. لطفا 2 تا 3 ثانیه صبر کرده پس از آن دنده را به حالت N تغییر دهید.
  4. پس از 3 ثانیه دنده را از حالت N به D تغییر دهید.
  5. 3 ثانیه منتظر مانده سپس همه این مراحل را در وضعیت رفت و برگشتی تکرار کنید.
  6. در آخر دنده را در وضعیت D قرار دهید و زمانی که خودرو شروع به حرکت کرد سرعت آن را افزایش دهید. توجه کنید تمام دنده‌ها پر باشند.
  7. سرعت ماشین را کاهش دهید تا ماشین بایستد.

علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک هنگام دنده عقب

علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک هنگام دنده عقب

هنگام دنده عقب با روند حرکت گیربکس برعکس می شود و همچنین روغن هم مخالف جریان حرکت رو به جلو حرکت می کند. نکته مهم و جالبی که در ماشین ها اتومات وجود دارد این است که اگر مشکلی در Gearbox وجود داشته باشد در دنده عقب خود را بیشتر نشان می دهد. پس اگر هنگام دنده عقب در جعبه دنده ها مشکلی را حس کردید آن را جدی گرفته و به تعمیرکار مراجعه کنید. در غیر این صورت می تواند هزینه سنگینی را برای شما در پی داشته باشد.

اجزای گیربکس اتوماتیک

اگر دنبال این هستید که گیربکس اتومات از چه اجزایی تشکل شده است در تصویر زیر ما برای شما شرح داده ایم.

اجزای گیربکس اتوماتیک

دلایلی که می تواند به گیربکس ماشین اتومات ضربه بزند.

بروز اختلال در اتصالات گیربکس اتومات

اگر اتصالات درون جعبه دنده شل و یا به صورت غلت بسته شده باشد، به مرور زمان به مشکل برمی خورد و زودتر از انقضا خود باید تعویض شود. اگر مشکل جدی باشد بعد از تعمیر هم این امکان وجود دارد صدای تقه را بشنوید.  عدم رسیدگی به گیربکس می تواند باعث خراب شدن رام و دسته متر هم بشود. از لرزش ماشین مخصوصا هنگام تغییر دنده می توان فهمید این مشکل از کجا است.

رانندگی به صورت غلط

اگر گاز را به صورت نامنظم و غلط فشار دهید می تواند باعث خراب شدن گیربکس شود و منشا این مشکل ربطی به فنی ماشین ندارد. این کار منجر به اختلال در روند Gearbox می شود. خودروهایی که مجهز به سیستم کامپیوتر داخلی هستند حساسیت بیشتر نسبت به بقیه ماشین ها دارند. سیستم این دسته از ماشین ها به این صورت است که بر اساس رفتار و نوع رانندگی شخص الگو عملکردی خود را تعیین می کند.

ضعف در شیر های برق و سوپاپ ها

روغن نقش مهمی در عملکرد گیربکس اتومات دارد. تنظیم فشاری که روغن در جعبه دنده جریان پیدا می کند بر عهده سوپاپ ها و شیر های برق است. اگر یکی از آن ها به هر دلیلی خراب شوند نمی تواند فشار مناسبی را به Gearbox برساند و همین موضوع باعث خراب شدن سرور های کامپیوتر می شوند.

در نتیجه دلیل تقه زدن گیربکس اتوماتیک هنگام سرد بودن روان نبودن روغن در جعبه دنده است. اگر خرابی شیر برق، فشار نامتعادل داخل Gearbox اتوماتیک، کمبود روغن و… را احساس کردید به مکانیک مراجعه کنید تا با هزینه کم آن را تعمیر کنند; اما اگر تعمیرگاه در دسترس نبود با روشی که گفته می شود مشکل را تا حدی حل کنید. سر باتری را جدا کنید و خودرو را حدود ۲۰ دقیقه در همین حالت ر‌ها کنید.

پای خود را روی پدال ترمز فشار دهید و سپس سر باتری را به حالت اولیه باز گردانید؛ و پس از آن دنده را از حالت p به R تغییر دهید. لطفا 2 تا 3 ثانیه صبر کرده پس از آن دنده را به حالت N تغییر دهید. پس از 3 ثانیه دنده را از حالت N به D تغییر دهید. 3 ثانیه منتظر مانده سپس همه این مراحل را در وضعیت رفت و برگشتی تکرار کنید. در آخر دنده را در وضعیت D قرار دهید و زمانی که خودرو شروع به حرکت کرد سرعت آن را افزایش دهید. توجه کنید تمام دنده‌ها پر باشند. سرعت ماشین را کاهش دهید تا ماشین بایستد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *