نکات فنی خودرو

آموزش رانندگی در برف (نکات مهم رانندگی در هوای برفی)

نکات رانندگی در هوای برفی

رانندگی یکی از مهارت هایی است که به مرور زمان، تمرین و تکرار تقویت می شود. اما در هنگام رانندگی ممکن است شرایط و موقعیت هایی به وجود آید که ایمنی ماشین را به خطر بیندازد. یکی از این موقعیت ها رانندگی در برف و یخبندان است. در این شرایط شما به عنوان یک راننده می بایست آموزش رانندگی در برف را به خوبی گذرانده باشید، تا بتوانید رانندگی ایمنی در این شرایط تجربه کنید. بخار کردن شیشه ماشین، میزان سوخت موجود، اندازه باد لاستیک ها، عدم سلامت بدنه و سپر ماشین، از جمله مواردی است که در صورت توجه نداشتن به آن ها می تواند در حین رانندگی برای شما مشکل ایجاد کند.

نکات رانندگی در هوای برفی و یخبندان

نکات مهم در زانندگی در یخ بندان

نکات رانندگی در هوای برفی وجود دارد، که شما باید آن ها را به طور جداگانه رعایت کنید. نکاتی قبل از راه افتادن ماشین، مانند رفع یخ زدگی شیشه ماشین، چک کردن ضد یخ و… نکاتی که در حین رانندگی باید به آن ها توجه کنید، مانند عملکرد ترمزها و سرعت و آشنایی با مسائلی مانند علت روشن شدن چراغ esp و… همگی از مواردی هستند که در یک روز برفی هنگام رانندگی به کمک شما خواهند آمد.

1- به آهستگی رانندگی کنید

اولین و مهم ترین اصل در آموزش رانندگی در برف برای رانندگان ، سرعت پایین و آهسته حرکت کردن است. همین اصل به تنهایی می تواند از بروز خیلی از خطرات و مشکلات جلوگیری کند. با آهسته راندن ماشین، کنترل خودرو بسیار بیشتر سرعت های بالاتر در اختیار شما می ماند.  در این صورت، شما می توانید به راحتی و بدون دردسر با داشتن سرعت پایین در برف و یخ زدگی جاده رانندگی کنید.

2- فاصله خود را حفظ کنید

در روزهای برفی و بارانی باید بیش از پیش فاصله خود را با دیگر ماشین ها حفظ کنید. به دلیل سر خوردن ماشین روی زمین، سیستم ترمز خودرویی مانند سیستم ترمز پراید مانند حالت همیشگی خود عمل نمی کند. ممکن است در صورت داشتن سرعت بالا ماشین روی زمین لیز بخورد. اما اگر با سرعت پایین رانندگی کنید و در کنار آن فاصله بیشتری را با خودروهای دیگر حفظ کنید، در صورت ترمز گرفتن ماشین به آهستگی ایستاده و برخوردی با خودرو جلویی نخواهد داشت.

3- از دکمه کروز استفاد نکنید

از دیگر نکات آموزش رانندگی در برف، عدم استفاده از دکمه کروز است. این دکمه در روزهای عادی بسیار مفید و پرکاربرد می باشد. اما باید بدانید که، استفاده از دکمه کروز در زمستان، امکان افزایش و یا کاهش شتاب لحظه ای را از شما می گیرد. به همین علت، باعث می شود شما در آن لحظه کنترل کامل مورد نیازتان را بر روی ماشین نداشته باشید. پس به هیچ وجه از دکمه کروز در فصل زمستان و یخبندان استفاده نکنید.

4- مراقب یخ سیاه باشید

یخ سیاه، در واقع سیاه رنگ نیست. این یخ به قدری شفاف است که انعکاس رنگ تیره آسفالت را در دل خود جای داده است. هنگامی که با هوای سرد و بارش برف و باران مواجه شدید، احتمال به وجود آمدن یخ سیاه در جاده را نیز باید بدهید. هنگام رد شدن از روی این نوع یخ ها باید با سرعت هرچه پایین تر و کنترل بسیار بالا تر از روی آن گذر کنید. برای کم کردن سرعت هنگام عبور از یخ سیاه، نباید ترمز کنید. تنها باید پا را از روی پدال گاز بردارید. ترمز کردن ممکن است خطر لیز خوردن ماشین را افزایش دهد.

5- استفاده از لاستیک های استاندارد و عاج دار

استفاده از لاستیک عاج دار در برف

در جاده های خیس و لغزنده، لاستیک ماشین نقش مهمی را در کنترل خودرو ایفا می کنند. لاستیک های پر باد، باعث کاهش اصطکاک با سطح جاده و از بین رفتن تعادل اتومبیل شده و منجر به سر خوردن خودرو می شوند. استفاده از لاستیک هایی استاندارد و عاج دارد می تواند کمک بزرگی برای حفظ تعادل ماشین باشند. بنابراین، بهتر است که باد لاستیک خودرو خود را در یک آپاراتی چک کنید. اگر در مناطقی زندگی می کنید که آب و هوایی سرد سیر دارند و زمستان های بسیار سردی را سپری می کنید، خرید لاستیک های مخصوص برف و زمستان کمک کننده است.

6- تمام شیشه های خودرو را تمیز کنید

قبل از حرکت کردن ماشین باید تمام شیشه ها را تمیز کرده باشید. ممکن است شیشه ها در اثر سرد بودن بیش از حد هوا دچار یخ زدگی شده باشند. شما باید قبل از حرکت کردن خودرو جهت رفع یخ زدگی شیشه ماشین اقدام کنید. به دلیل اینکه، اگر شیشه یخ زده باشد به احتمال زیاد مایع شیشه شور هم در منبع دچار یخ زدگی شده است. بنابراین، هنگام رانندگی و در جاده نمی توانید آن را با برف پاک کن از بین ببرید.

7- ضد یخ را چک کنید

ضد یخ، موتور خودرو را در سرما از یخ زدگی محافظت می کند. بنابراین، یکی از مهم ترین مواردی که در آموزش رانندگی در برف باید رعایت کنید، چک کردن ضد یخ است. اگر به میزان ضد یخ خودرو توجه نداشته باشید، ماشین دچار یخ ‌زدگی سرد کننده و داغ شدن بیش از حد موتور می شود و در پی آن احتمال خرابی واشر سر سیلندر و نیاز به تعویض به وجود می آید.

8- باک خودرو را همیشه پر نگه دارید!

در فصل زمستان بیش از فصل های دیگر سال باید حواستان به باک بنزین باشد. پر بودن باک بنزین در زمستان باعث می شود با ایجاد تراکم در لوله‌ها و منبع های سوختی اتومبیل، از یخ‌زدگی بخش‌های مختلف جلوگیری شود. همچنین، در صورتی که مخزن سوخت ماشین پر باشد امکان اینکه در جاده های یخ زده و سرما بمانید از بین می رود.

9- نورهای ماشین را چک کنید

رانندگی در زمستان و هوای سرد به طور خودکار دید و تسلط به جاده را پایین می آورد. در بسیاری از مواقع هم ممکن است در جاده مه به وجود آمده باشد. بنابراین، یکی دیگر از نکات آموزش رانندگی در برف چک کردن چراغ های عقب و جلو و چراغ مه شکن قبل از حرکت است. چرا که عدم کارکرد صحیح چراغ ها در زمستان می تواند مشکلات زیادی را برای شما و دیگر رانندگان به وجود بیاورد.

10- زنجیر چرخ به همراه داشته باشید

نکات مهم رانندگی در هوای سرد

یکی از مهم ترین ابزارها برای حفظ تعادل ماشین و سر نخوردن در جاده های برفی، زنجیر چرخ است. زنجیر چرخ برای تردد در جاده هایی که تراکم برف بالا و فشرده ای دارند استفاده می شود. عدم استفاده از زنجیر چرخ می تواند صدمات جدی ای به سیستم تعلیق، ترمز و… اتومبیل وارد کند.

11- سلامت باتری را چک کنید

باتری قلب یک خودرو است. سلامت باتری و کارکرد صحیح آن از مهم ترین نکاتی است که همیشه باید به آن توجه داشته باشید. در فصل زمستان فشار بیشتری به موتور وارد می شود و در شرایط سخت تری کار می کند. عمر باتری خودرو معمولا بین 3 تا 5 سال است. بنابراین، باید قبل از شروع فصل های سرد عمر و سلامتی باتری خودرو را چک کنید.

هنگام لیز خوردن ماشین چه کنیم؟

در مواقعی ماشین دچار لغزش می شود می توانید با استفاده از چند روش آموزش رانندگی در برف، کنترل خودرو را مجددا به دست آورده و مسیر لغزش را کوتاه کنید تا مجددا به مسیر اصلی بازگردید.

  • خون سردی و آرامش خود را حفظ کنید
  • کنترل فرمان را به دست گرفته و آن را در جهت سر خوردن ماشین بچرخانید
  • به هیچ عنوان از پدال گاز و ترمز استفاده نکنید
  • پدال کلاج را برای تنظیم و کاهش سرعت فشار دهید
  • خودرو را در حالت دنده نگه دارید و به هیچ وجه ماشین را خلاص نکنید
  • از برداشتن پای خود از روی ترمز بپرهیزید، در این حالت باید پدال گاز را به طور متعادل حفظ کنید تا از سر خوردن بیشتر جلوگیری کنید.

بیرون آوردن خودرو از برف

آموزش نکات مهم رانندگی

هنگامی که خودرو شما در برف گیر کرد می توانید به کمک چند تکنیک اتومبیل را از برف خارج کرده و به مسیر خود ادامه دهید.

  1. خودرو را در حالت دنده یک قرار دهید
  2. با فشار ملایمی از پدال گاز استفاده کنید
  3. در صورت جازدن چرخ ها این کار را متوقف کنید
  4. دنده عقب بزنید و مجددا پدال گاز را فشار دهید
  5. این روند را چندین مرتبه تا حد مورد نیاز تکرار کنید تا خودرو حرکت کند

(توجه داشته باشید که باید فشار زیاد بر روی پدال گاز و موتور پرهیز کنید)

کلام آخر

رانندگی در شرایط برفی و یخبندان، شرایط و قوانین خود را دارد و شما می توانید با گذراندن آموزش رانندگی در برف به درستی این موقعیت و خطرات آن را تحت کنترل خود داشته باشید. اگر در هنگام رانندگی در جاده های برفی و یخ زده، مواردی مانند بستن زنجیر چرخ، آهسته حرکت کردن و … را رعایت کنید، می توانید بدون اینکه ماشین دچار لغزش شود، به مقصد خود برسید. همچنین، در صورت مشاهده مشکل در قطعات و لوازم یدکی خودرو خود قبل از وارد شدن به جاده، می توانید تمامی قطعات و لوازم یدکی اتومبیلتان را از پرشین یدک خریداری کنید.

سوالات متداول

مهم ترین نکنه آموزش رانندگی در برف چیست؟

قبل از شروع رانندگی در برف باید تمام نکات فنی خودرو را چک کرده و در جاده آهسته برانید.

هنگام سرخوردن ماشین چه کارهایی باید انجام داد؟

عدم استفاده از ترمز و چرخاندن فرمان به سمتی که خودرو در حال لغزیدن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *