نکات فنی خودرو

همه چیز درباره مزایا و معایب کلاچ برقی هوشمند

معایب کلاچ برقی - پرشین یدک

با ورود کلاچ های اتوماتیک به کشورمان، تا مدتها استفاده از این قطعات با تردیدهایی همراه بود. معایب کلاچ برقی از جمله دلایلی بود که استفاده از این قطعات را با محدودیت هایی مواجه می ساخت. در حال حاضر نیز علیرغم پیشرفت فناوری در ساخت کلاج برقی هوشمند، همچنان برخی از مشکلات مرتبط با نصب این سیستم ها در خودروهای دنده دستی وجود دارند. استفاده از این سیستم های خودکار در بسیاری از خودروها می تواند دردسرهایی را ایجاد کند. بنابراین، با بررسی مزایا و معایب کلاچ اتوماتیک هوشمند می توان در مورد نصب یا عدم نصب این قطعه در خودرو خود تصمیم گیری کرد.

مزایا و معایب کلاچ برقی خودرو

برای رانندگانی که رانندگی به ویژه در شرایط پرترافیک یک دغدغه است، نصب کلاچ های برقی هوشمند می توانند کمک کننده باشد. ممکن است بپرسید که کلاچ برقی هوشمند چیست؟ کلاچ های برقی هوشمند، قطعاتی هستند که با نصب آنها روی خودروهای دنده دستی، دیگر نیازی به کلاچ گرفتن نیست. این محصول با عناوین دیگری از جمله کلاچ اتوماتیک یا کلاچ هوشمند نیز شناخته می شود. نصب این سیستم کلاچ گیری روی خودرو، راننده را از تعویض دنده و کلاچ گیری مداوم نجات می دهد. این محصول برای اولین بار از کشور آلمان وارد شده است. در حال حاضر، برخی از شرکت های تولیدکننده قطعات خودرو، این محصول را تولید می کنند.

معایب و مزایای کلاچ برقی از جمله موضوعاتی است که در بدو ورود این محصول به کشور تا حدی مبهم بود. با کاربری گسترده تر این محصول توسط رانندگان خودروهای دنده دستی، معایب کلاچ برقی و مزایای آن شناخته شد. در حال حاضر نیز، کلاچ های برقی جایگاه خوبی در میان رانندگان این نوع خودروها پیدا کرده اند.

نصب موتورهای ضعیف، مهم ترین معایب کلاچ اتوماتیک

نصب موتورهای ضعیف-مهم ترین معایب کلاچ اتوماتیک

یکی از مسائل چالش برانگیز درباره کلاچ های اتوماتیک، سرعت و قدرت موتور کشنده آن است. حداقل قدرت مورد نیاز موتور کشنده این کلاچ ها باید 50 وات باشد. برای این منظور، لازم است تا سه شرط زیر اجرا شود:

  • برای عملکرد مطلوب کلاچ های برقی نیاز است تا کلاچ، قدرتی برابر 80 کیلوگرم از سر دو شاخه کلاچ داشته باشد.
  • عملگر کلاچ باید دو شاخه کلاچ را در فاصله ای بیش از 25 میلی متر جابجا کند. در این جابجایی، جهت درگیر نبودن دیسک و صفحه، عملگر بیش از 27 میلی متر کورس لازم دارد.
  • برای یک رانندگی مطلوب، مدت زمان واکنش عملگر کشش کلاچ به وسیله عملگر کلاچ گیر اتوماتیک باید حداکثر 0.5 ثانیه طول بکشد.

متأسفانه، بسیاری از شرکت های سازنده، به جای استفاده از موتور پرقدرت، از موتورهایی با قدرت 25 وات مانند موتور برف پاک کن پیکان استفاده می کنند. این میزان، نصف قدرت مورد نیاز موتور کشنده کلاچ است.

یکی از مهم ترین معایب کلاچ اتوماتیک را می توان به عدم تأمین قدرت مورد نیاز موتور کشنده مرتبط دانست.

تدابیر شرکت های سازنده جهت برطرف کردن معایب کلاچ هوشمند

استفاده از موتورهای ضعیف، به عنوان یکی از شاخص ترین معایب کلاچ برقی هوشمند، مشکلات زیادی برای مشتریان ایجاد می کند. برخی از مهم ترین اشکالات استفاده از این موتورها را می توان به صورت زیر معرفی کرد:

  • ایجاد استهلاک در دیسک و صفحه در بازه زمانی کوتاه تر
  • صدمه به گیربکس
  • آسیب و شکستن دنده های عملگر و گیربکس

برخی از شرکت های سازنده جهت برطرف کردن معایب کلاچ برقی هوشمند، تکنیک های خاصی را به کار می برند. این شرکت ها با استفاده از موتورهای ضعیف و جبران کاهش قدرت مورد نیاز کلاچ برقی، تدابیری را استفاده می کنند که خالی از اشکال نیست:

  • درگیر کردن همیشگی کلاچ اتوماتیک از طریق سفت کردن سیم کلاچ. این موضوع عمر دیسک و صفحه را 30 درصد کاهش می دهد.
  • افزودن فنر کششی نامناسب. با توجه به شکستن این قطعه، تعویض چند ماه یک بار آن ضروری است.
  • کند گرفتن کلاچ و تأخیر در انجام آن که در واقع نصب کلاچ اتوماتیک را بی فایده می کند.
  • کم گرفتن کلاچ که می تواند باعث آسیب به برنجی و ماهک گیربکس شود.

7 شاخص مهم از معایب کلاچ هوشمند

شاخص مهم از معایب کلاچ هوشمند

همانطور که اشاره شد، استفاده از موتورهای ضعیف، به عنوان مهم ترین معایب کلاچ برقی معرفی می شود. کاهش قدرت این موتورها به مرور زمان و عدم امکان کلاچ گیری، تبعاتی هستند که در نتیجه این موضوع ایجاد می گردند. از این رو، بهتر است قطعه خریداری شده از شرکتی معتبر و دارای گارانتی باشد تا خریدار از دوام و کارکرد درست کلاچ برقی اطمینان کامل داشته باشد. سایر معایب کلاچ اتوماتیک عبارتند از:

  1. عقب رفتن خودرو در سربالایی
  2. طراحی نامناسب سردنده
  3. کامل نبودن فناوری ساخت محصول
  4. هزینه بالای خرید، نصب، تعمیرات و رسیدگی
  5. کارکرد نادرست سیستم در صورت ایجاد مشکلات برقی
  6. سوختن قطعات الکترونیکی کلاچ برقی به دلیل تعویض اشتباه دنده
  7. محدودیت راننده جهت تغییر دنده

سخن آخر

در حال حاضر، یکی از مهم ترین معایب کلاچ برقی را می توان هزینه بالای خرید، نصب و تعمیرات این قطعه معرفی کرد. البته، استفاده از موتورهای کم قدرت در ساختار این نوع کلاچ ها نیز می تواند مشکلاتی چون صدمه به گیربکس و استهلاک در دیسک و صفحه کلاچ ایجاد کند. با این حال، استفاده از کلاچ برقی برای رانندگانی که دغدغه رانندگی در مکان های پرترافیک را دارند، بهترین گزینه معرفی می شود.

سوالات متداول

شرکت ها چه چاره ای برای معایب کلاچ برقی پیدا کرده اند؟

برخی از شرکت های سازنده جهت برطرف کردن معایب کلاچ برقی هوشمند، تکنیک های خاصی را به کار می برند. این شرکت ها با استفاده از موتورهای ضعیف و جبران کاهش قدرت مورد نیاز کلاچ برقی، تدابیری را استفاده می کنند. اطلاعات بیشتر در مقاله برایتان بیان شده است.

مهم ترین مزیت استفاده از کلاچ برقی هوشمند چیست؟

برای رانندگانی که رانندگی به ویژه در شرایط پرترافیک یک دغدغه است، نصب کلاچ های برقی هوشمند می توانند کمک کننده باشد.

2 دیدگاه در “همه چیز درباره مزایا و معایب کلاچ برقی هوشمند

  1. سیداحمد ترابی گفت:

    شرکت اتاکو به خود اجازه می دهد که اجناس معیوب خود را پس نگیرد و مشتری را جهت تعمیر قطعه ی نو بارها بین نمایندگی و منزل راه ببرد و یا هزینه ی ایاب و ذهاب و نصب قطعه‌ی معیوب را از مشتری بگیرد با انواع بهانه های واهی.

    1. persianyadak گفت:

      سلام روز بخیر.
      متاسفانه برخی از شرکتهایی تولید کننده در پشتیبانی محصولات مشکل دارند شما در زمان خرید باید در مورد شرکتهایی تولیدی تحقیق میکردید و با اطلاع کامل نسبت به خرید محصول اقدام میکردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *